Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Valorile

Romaniei

Valorile

Romaniei

Daria Stefan - Un mare talent national, apreciat si la nivel international!
Anastasia Ciobanu - Un mare talent national
Rares Mihai Florescu - Un mare talent national
Natalia Elena Volintiru - Un mare talent national
Martina Meola - talent de nivel international

Valorile

Romaniei

Valorile

Romaniei

Valorile Romaniei - talente de nivel national si international

Marilena Vlădărău – Perețeanu, destainuiri despre tratamentele sălbatice aplicate de soții Bela și Marta Karoly. Trecutul, cu bune si cu rele, trebuie cunoscut. Pentru cei prezenti sau pentru cei din viitor, adevarul si realitatea cruda, se va afla candva de catre posteritate!

 

Marilena Vlădărău – Perețeanu e a treia voce care, în ultimele zile, readuce în atenție tratamentele sălbatice aplicate fetelor de soții Bela și Marta Karoly în anii de glorie ai Nadiei Comăneci.

Marilena Vlădărău – Perețeanu - Ajunsă la 58 de ani, bucureșteanca a făcut parte din echipă în perioada 1977-1981, până la evadarea în SUA a celor doi antrenori, a prins argintul de la Europenele din 1978 Strasbourg, aurul de la Fort Worth 1979, dar și Olimpiada de la Moscova 1980

Goleam noaptea tot ce prindeam prin bucătărie, ne luam porția de bătaie când ne prindeau, dar ne asumam riscul. Dacă era după Karoly, ar fi trebuit să nu mâncăm nimic, niciodată. Iar exercițiile nu mergeau fiindcă suntem grase, nu pentru că muream de foame.

Marilena Vlădărău – Perețeanu - Hrana era aproape zero! La micul dejun, o feliuță de șuncă prin care te uitai și un pahar cu lapte, dacă-l apucai. Când bătea Bela cu palmele în masă că s-a terminat, trebuia să te ridici imediat și să pleci. La prânz, un castron de salată chioară, fără absolut nimic pe ea, iar seara un măr. Asta dacă lucrai bine la antrenamente. Dar, cum nu era de obicei mulțumit, sărea și mărul din schemă.

– Au mai fost situații la fel de grave?

– La sărituri mă amenința că o încasez dacă nu țin picioarele lipite. Și a început chinul. La un salt mă lăsa în pace, la celălalt mă bătea de la saltea până la locul de plecare. Doar peste ceafă îmi trăgea! Atunci chiar m-am uitat pe un ceas din sală. ”Ia să vedem cât timp poate să mă caftească!”. O oră necontenit a durat! La un moment dat am simțit cum începe să-mi curgă sângele pe șira spinării și am început să plâng. S-a răstit la mine: ”Ieși afară, vaco!”

Marilena Vlădărău – Perețeanu - La sărituri mă amenința că o încasez dacă nu țin picioarele lipite. Și a început chinul. La un salt mă lăsa în pace, la celălalt mă bătea de la saltea până la locul de plecare. Doar peste ceafă îmi trăgea! Atunci chiar m-am uitat pe un ceas din sală. ”Ia să vedem cât timp poate să mă caftească!”. O oră necontenit a durat! La un moment dat am simțit cum începe să-mi curgă sângele pe șira spinării și am început să plâng. S-a răstit la mine: ”Ieși afară, vaco!”. Adevărul e că îmi plăcea mult să-l enervez, fiindcă știam că oricum o încasez, dar măcar aveam satisfacția că-l scot din pepeni. Când îți scăpa însă una, zburai jumătate de metru. Eu și Trudi Eberle am fost clientele preferate. Câte o săptămână ne băga în malaxor dacă-i picam cu tronc!

După fostul coregraf al lotului olimpic de gimnastică, Geza Pozsar, și Dumitrița Turner, Marilena Vlădărău - Perețeanu e a treia voce care, în ultimele zile, readuce în atenție tratamentele sălbatice aplicate fetelor de soții Bela și Marta Karolyi în anii de glorie ai Nadiei
 

Detalii despre povestea completa le gasiti aici: Marilena Vlădărău – Perețeanu e a treia voce care, în ultimele zile, readuce în atenție tratamentele sălbatice aplicate fetelor de soții Bela și Marta Karoly în anii de glorie ai Nadiei Comăneci.

 

Medaliile obtinute la competitiile mondiale de gimnastica 
au fost obtinute cu multa sudoare, umilinta si sange in palme. 
Marilena Vlădărău – Perețeanu, destainuiri despre tratamentele 
inumane ale sotilor Karoly, Bela și Marta

04 decembrie 2021
Astazi este sarbatorita Ziua nationala Constantin Brancusi, la 144 de ani de la nasterea sa, fiind omagiat, an de an, la aniversarea nasterii sale, 19 februarie 1876