Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Valorile

Romaniei

Valorile

Romaniei

Daria Stefan - Un mare talent national, apreciat si la nivel international!
Anastasia Ciobanu - Un mare talent national
Rares Mihai Florescu - Un mare talent national
Natalia Elena Volintiru - Un mare talent national
Martina Meola - talent de nivel international

Valorile

Romaniei

Valorile

Romaniei

Valorile Romaniei - talente de nivel national si international

Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, Vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și Vitamina C. Până în prezent, despre păpădie se știa că are proprietăți diuretice, stimulează secreția bilei, curăță ficatul, ajută la tratarea alergiilor, și este un aliat în lupta contra colesterolului mare. Rădăcina de păpădie a fost folosită de secole în China și pentru unele tipuri de cancer

Se recomanda recoltarea papadiei dintr-o zona aflata cat mai departe de drum. Plantele din zone urbane nu sunt potrivite pentru recoltare in scopuri medicinale – acumuleaza rapid substante toxice si sunt mai susceptibile de a fi daunatoare sanatatii, si nu benefice. Cel mai bine este sa recoltezi plante care cresc intr-o padure.

Studiile recente au demonstrat că rădăcina de păpădie poate avea beneficii semnificative pentru pacienții de cancer. Siyaram Pandey, medic biochimist la Departamentul de Chimie și Biochimie de la Universitatea Windsor din Canada a studiat potențialul anti-cancerigen al rădăcinii de păpădie timp de 2 ani. Prima fază a cercetărilor a arătat cum rădăcina de păpădie a forțat o celulă canceroasă de sânge agresivă și rezistentă la tratament (numită leucemie limfocitară cronică) să comită suicid. Rădăcina de păpădie afectează celulele de cancer astfel încât acestea pur și simplu se destramă, în timp ce celulele sănătoase rămân neatinse. Cercetătorii au descoperit apoi că un tratament repetat cu o doză mică de rădăcină de păpădie a fost eficient în uciderea majorității celulelor canceroase. Aceste rezultate neașteptat de bune i-au determinat pe cercetători să continuie să studieze această plantă.

Pentru tratarea cancerului se folosește pulberea de rădăcină de păpădie. Această rețetă a fost încercată cu succes de un bolnav de cancer. Rădăcinile scoase din pământ (tăiați frunzele sub coroană) se lasă la uscat la soare, într-un loc în care circulă aerul, sau se folosește un incubator sau deshidrator setat la 100 de grade. Dacă folosiți un incubator, planta se usucă în 5-6 zile. Când rădăcina trosnește între degete, este suficient de uscată, și poate fi transformată în pulbere. Se poate folosi râșnița electrică de cafea, însă acest procedeu poate elimina substanțele importante. Recomandarea este să încercați să sfărâmați câte o rădăcină de păpădie pe rând folosind un mojar și pistil, un obiect de bătut șnițelele sau un alt instrument care ajută la mărunțirea plantei cât mai fin. Durează în jur de 20-30 de minute tot procedeul. Păstrați pulberea într-un borcan cu capac, la loc uscat.

Se ia câte 1/2 sau 1 linguriță pe zi, amestecată cu apă sau suc de legume și fructe (niciodată calde sau fierbinți). Acesta nu este un tratament care funcționează peste noapte. După 3 săptămâni de tratament, majoritatea durerilor vor dispărea, iar în câteva luni, starea de sănătatea se va îmbunătăți considerabil, pe măsură ce celulele canceroase vor fi distruse. Unele persoane s-au vindecat de cancer cu ceai de rădăcină de păpădie. Dacă nu aveți posibilitatea să preparați pulberea, încercați un tratament cu ceai de rădăcină de păpădie. Este posibil ca la pacienții care au fost deja supuși unui tratament chimioterapic acest remediu să nu funcționeze 100%, dar merită încercat.

Radacinile de papadie recoltate pot fi depozitate si in pod. Radacinile trebuie ferite de razele solare pentru a nu-si pierde majoritatea nutrientilor.  Radacinile de papadie trebuie uscate cat mai repede posibil dupa recoltare. Procesul de uscare poate fi accelerat, daca radacinilie de papadie sunt puse in cuptor la o temperatura maxima de 50 grade C.  Radacinile mici se usuca mai repede decat cele mari, de aceea, majoritatea oamenilor le dau printr-o masina de tocat carne.  Radacinile tocate sunt asezate apoi intr-un strat subtire pe o suprafata plana pe care este intinsa o carpa. Din cand in cand, radacinile se amesteca usor.  Iti poti da seama daca radacina de papadie este complet uscata, astfel:  Daca radacina a fost colectata la timp si uscata conform regulilor, atunci radacina va fi densa si usor incretita. Daca vei apasa pe ea, radacina se va rupe usor. La exterior, radacina de papadie uscata este maro inchis, iar la interior este aproape alba. Radacina de papadie uscata nu are aproape deloc miros. O radacina uscata corespunzator are un gust usor amar.

Iti poti da seama daca radacina de papadie este complet uscata, astfel:  Daca radacina a fost colectata la timp si uscata conform regulilor, atunci radacina va fi densa si usor incretita. Daca vei apasa pe ea, radacina se va rupe usor. La exterior, radacina de papadie uscata este maro inchis, iar la interior este aproape alba. Radacina de papadie uscata nu are aproape deloc miros. O radacina uscata corespunzator are un gust usor amar. Daca, dupa uscare radacina este moale si usoara, inseamna ca s-au facut greseli in timpul procesului de colectare. In scopuri medicinale, o astfel de radacina nu poate fi utilizata.

Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, Vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și Vitamina C

14 noiembrie 2021
Valorile Romaniei, Valori Naționale, Ceva deosebit, talente, patrimoniu, traditii, folclor, cultura, muzica, Stela Popescu