Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Valorile

Romaniei

Valorile

Romaniei

Daria Stefan - Un mare talent national, apreciat si la nivel international!
Anastasia Ciobanu - Un mare talent national
Rares Mihai Florescu - Un mare talent national
Natalia Elena Volintiru - Un mare talent national
Martina Meola - talent de nivel international

Valorile

Romaniei

Valorile

Romaniei

Valorile Romaniei - talente de nivel national si international

Universul imaginației – Alexia Maria Mirițescu, Biblioteca Metropolitană din București - articol preluat partial

 

"Biblioteca Metropolitana din București a găzduit în luna martie 2019 expoziția de pictură și grafică intitulată ”Universul imaginației” a Alexiei Mirițescu, un copil de numai 13 ani care demonstrează prin această expunere că știe să se exprime atât de bine prin grafica și picturile sale încât nu te poate lăsa indiferent. Ușurința cu care comunică vizual, lipsa de inhibiție, siguranța care răzbate din lucrările sale, mă fac să cred că această expoziție este doar începutul unei cariere artistice despre care cu siguranță vom auzi multă vreme de acum încolo.

 

Universul imaginației – Alexia Maria Mirițescu, Biblioteca Metropolitană din București

                                                                                   

 
Spun începutul unei cariere, chiar dacă știm prea bine că Alexia pictează de ani buni și că a mai participat și la alte expoziții, dar prima expoziție personală este un eveniment din viața unui artist care îl marchează, care rămâne veșnic în amintire și sunt convinsă că va ocupa cel puțin în sufletul Alexiei un loc privilegiat. Expoziția cuprinde lucrări din perioade diferite ale activității ei atât pentru a evidenția evoluția Alexiei, dar mai ales pentru a vedea că preocuparea pentru pictură sau grafică a avut de la început aceeași intensitate. Privind expoziția în ansamblu, am remarcat faptul că Alexia nu a ales niciodată calea facilă de exprimare, aceea care ar presupune de exemplu o reproducere fidelă a unei realității, precum peisaje sau naturi statice, cu inevitabilele constrângeri de fidelitate, ci a mizat încă de la început pe imaginație, pe o interpretare proprie, pe pasiune, pe libertatea totală a spiritului său inocent. ..."
 
Vezi articolul complet  aici
 
 

Alexia Maria Mirițescu, adolescentă: matematica e o artă a gândirii - articol preluat partial

 

  Alexia Maria Mirițescu, adolescentă: matematica e o artă a gândirii

 

"... Alexia Maria Mirițescu are acum aproape 14 ani și a fost dintotdeauna un copil căruia i-a plăcut să se joace. Numai că ea și-a ales alte feluri de a se juca: scrie literatură, cântă la pian și la chitară, pictează, schiază și înoată, iar când era mai mică a făcut chiar karate. Anul trecut a publicat o carte, ”Grădinile interzise”, iar anul acesta a avut prima expoziție personală de artă plastică. Lista cu lucrurile pe care Alexia le-a realizat până acum este impresionantă: zeci de texte literare publicate și premiate, participare în peste 20 de expoziții de pictură și desen. A primit zeci de premii la concursurile la care a participat, fie ele de muzică, de creație literară, de pictură sau de teatru. Dar cine este Alexia și cum gândește ea? Am invitat-o la Matricea Românească și am stat de vorbă.

 

- Care este pasiunea ta cea mai mare acum?

Acum, dansul și pictura. În ultima vreme mi-a plăcut foarte mult să dansez.

 

- Dar acum doi ani spuneai într-un interviu că te pasionează mult pianul.

Da, așa era atunci. Între timp m-am mai maturizat, s-au schimbat unele lucruri. Pictura a fost dintotdeauna o mare pasiune și așa a rămas.

 

- Ai făcut și mult sport.

Da, am făcut de exemplu karate, dar m-am oprit înainte să dau examenul pentru centura galbenă. Nici nu mai știu de ce, cred că au fost alte activități prioritare atunci.

 

- De când ai toate preocupările acestea? Când a început totul? ..."

 

Vezi articolul complet aici

 

 

ALEXIA MIRIȚESCU, COPILUL PENTRU CARE ARTA ESTE A DOUA NATURĂ - articol preluat partial

 

"... Alexia Mirițescu are doar 12 ani și un CV absolut impresionant. Arta și literatura sunt ca o a doua natură pentru ea. Pasionată de pictură, desen, pian, literatură, teatru, Alexia creează așa cum respiră. Nu și-ar putea imagina viața fără pasiunile ei pentru care nu consideră că face vreun efort. Iar premiile numeroase pe care le-a câștigat la concursurile naționale si internaționale nu sunt decât recunoașterea firească a talentului său. Un copil deosebit, cu preocupări alese și rezultate pe măsură, Alexia Mirițescu ne introduce în universul ei și povestește cu drag despre tot ceea ce iubește să facă.

 

Presscafe: Când și cum a apărut în viața ta pasiunea pentru pictură și desen?

Alexia Mirițescu: Din câte îmi amintesc, pasiunea pentru desen a apărut în jurul vârstei de 3 ani și jumătate. Desenam animale și pasări pe o tăbliță magnetică și o așteptam pe mama să vină de la serviciu și să fotografieze desenul ca să-l șterg și să fac altul. Am început să pictez cu acuarele după vârsta de 4 ani, iar în prima pictură am reprezentat niște fructe (mere, pere, banane și căpșuni).

 

Presscafe: La ce vârstă ai început să te ocupi serios de pictură, să faci cursuri și să participi la expoziții si concursuri?

Alexia Mirițescu: La 5 ani am început cursurile de desen și pictură cu profesor de specialitate, pentru a învăța tehnici folosind diverse instrumente, pentru a vedea lucrurile din perspective diferite. Am învățat  să fac umbre, perspective și portrete și să fiu mai atentă la detalii.

La 7 ani am participat la prima expoziție, la Biblioteca Metropolitană, împreună cu alți copii talentați de la o școală de artă.

 

Presscafe: De unde te inspiri în creațiile tale? ..."

 

ALEXIA MIRIȚESCU, COPILUL PENTRU CARE ARTA ESTE A DOUA NATURĂ

ALEXIA MIRIȚESCU, COPILUL PENTRU CARE ARTA ESTE A DOUA NATURĂ

Vezi articolul complet aici

 

"Un copil curat, cu suflet luminos plin de talent si armonie.

Scrie ca o muza, canta ca un inger, picteaza ca si natura."

Universul imaginației – Alexia Maria Mirițescu (Micuta Picasso), Biblioteca Metropolitană din București

17 decembrie 2019
Astazi este sarbatorita Ziua nationala Constantin Brancusi, la 144 de ani de la nasterea sa, fiind omagiat, an de an, la aniversarea nasterii sale, 19 februarie 1876